Author Topic: No Output without Reverb Send and Fader Up  (Read 535 times)

vmastros

  • Youngling
  • **
  • Location: San Dimas CA
  • Posts: 6
No Output without Reverb Send and Fader Up
« on: December 06, 2015, 10:06:09 PM »
Hi Boys and Girls,
I'm new to DL1608 and having teething problems. I have some channels where I cannot get sound out to the LR mains if the reverb send and fader are not up. On other channels, the reverb does not have to be active to produce sound. I can turn down the send and fader on that channel  or mute it and I get the nice dry signal I am expecting.

What am I missing here?

Also, is there a "factory reset" where I can start fresh?

Thanks.

Rdmitch

  • Knight
  • ****
  • Location: Lorain Ohio
  • Posts: 326
Re: No Output without Reverb Send and Fader Up
« Reply #1 on: December 06, 2015, 11:20:00 PM »
Sounds like the assign buttons are messed up on the patch you are using. On the channels that are problems are they assigned to main output left/right ? Is the little light that indicates this illuminated on the channels?
Did you try to use the factory default setting and testing the outputs from that setting? The factory default is the setting on shows, all the way on the left.

There is a factory RESET button, but I would recommend you do this only if instructed by tech support. This will require a reload of the firmware.

Power off
Insert iPad
Find small recessed button between power and the ethernetconnector.
Depress that switch using a pen or toothpick or some small pointy object
Power on while holding down thr swith for a few seconds or until the update firmware prompt shows up
Then follow the prompt to update the firmware.

 
I would only do this while on the phone with tech support, as they can guide you thru the process and possible help resolve the issue without going thru the whole ordeal, plus that puts you on record with this problem .
Your never to old to learn something stupid

vmastros

  • Youngling
  • **
  • Location: San Dimas CA
  • Posts: 6
Re: No Output without Reverb Send and Fader Up
« Reply #2 on: December 07, 2015, 12:05:43 AM »
It was the channel assignment issue. thanks.

Rdmitch

  • Knight
  • ****
  • Location: Lorain Ohio
  • Posts: 326
Re: No Output without Reverb Send and Fader Up
« Reply #3 on: December 08, 2015, 12:41:53 AM »
Glad to hear the problem got solved without invoking the mackie tech folks.
Your never to old to learn something stupid