Author Topic: DL1608 Master Fader channel names change on all Shows ?  (Read 138 times)

Dobrosmo

  • Initiate
  • *
  • Location:
  • Posts: 3
DL1608 Master Fader channel names change on all Shows ?
« on: June 29, 2020, 03:08:10 PM »
i am a newbie to the DL1608 and Master Fader 5.1   I am trying to use the shows for two different bands but when i change the channel name on my current show, it changes the name on the offline show.   I must be doing something wrong.   i even did a snapshot of the current show and it still is changed on the offline show.  any help would be appreciated.

WK154

  • Door #3
  • Master
  • *****
  • Location: Valencia CA
  • Posts: 2493
Re: DL1608 Master Fader channel names change on all Shows ?
« Reply #1 on: June 29, 2020, 11:28:20 PM »
Welcome Dobrosmo. Can you provide details such as which version of MF 5.1.0 or 5.1.1 and which control surface ( iPad ,Android or PC/Mac) this is happening on?
When in doubt KISS

WK154

  • Door #3
  • Master
  • *****
  • Location: Valencia CA
  • Posts: 2493
Re: DL1608 Master Fader channel names change on all Shows ?
« Reply #2 on: July 04, 2020, 12:42:47 AM »
I guess he figured it out!
When in doubt KISS

dpdan

  • Dapper Dan
  • Master
  • *****
  • Location: St. Louis Missouri
  • Posts: 657
    • kurysound.com
Re: DL1608 Master Fader channel names change on all Shows ?
« Reply #3 on: July 04, 2020, 02:17:54 AM »
people ask for help and then don't have the courtesy to respond, typical,,,  hiding behind their screen

Dobrosmo

  • Initiate
  • *
  • Location:
  • Posts: 3
Re: DL1608 Master Fader channel names change on all Shows ?
« Reply #4 on: July 05, 2020, 04:14:21 PM »
I am sorry.  Yes i did figure it out.  I called Mackie Support and the guy was very helpful.  I did not know that when you create a new show, you are actually just creating a Folder/directory Structure.  you need to create a Snapshot to actually save the settings.  I think it is still weird that when you switch to a different show, the settings from the previous show are displayed until you load the snapshot of the new show ?  that seems to be a bug to me.

I am using Master Fader 5.1.1 (build 28532).  is there a newer version ?
« Last Edit: July 05, 2020, 04:33:45 PM by Dobrosmo »

WK154

  • Door #3
  • Master
  • *****
  • Location: Valencia CA
  • Posts: 2493
Re: DL1608 Master Fader channel names change on all Shows ?
« Reply #5 on: July 05, 2020, 10:22:30 PM »
I am sorry.  Yes i did figure it out.  I called Mackie Support and the guy was very helpful.  I did not know that when you create a new show, you are actually just creating a Folder/directory Structure.  you need to create a Snapshot to actually save the settings.  I think it is still weird that when you switch to a different show, the settings from the previous show are displayed until you load the snapshot of the new show ?  that seems to be a bug to me.

I am using Master Fader 5.1.1 (build 28532).  is there a newer version ?
I would really call it a naming flaw rather than a bug. Mackie likes to think they're inventing the wheel. In theater lingo snapshots are scenes and at a lower level are cue's (missing in MF). To bad the architects of DL's didn't consider theater as a viable market or they would have added a DMX control as well like Soundcraft or at least MIDI like Behringer. Here are more details about "snapshots" by dpdan.   http://cacophony.aspinock.com/index.php?topic=1462.msg17339#msg17339
Cheers
You have the latest version of MF and using it on what?
« Last Edit: July 05, 2020, 10:34:55 PM by WK154 »
When in doubt KISS

Dobrosmo

  • Initiate
  • *
  • Location:
  • Posts: 3
Re: DL1608 Master Fader channel names change on all Shows ?
« Reply #6 on: July 06, 2020, 03:27:18 AM »
I am using it on a iPad 5th Gen that i dock in my DL1608
Actually, when i said "when creating a new Show"  i  meant to say "When i duplicate a show"
« Last Edit: July 06, 2020, 04:00:24 AM by Dobrosmo »