Author Topic: Master/My Fader V2.0 Are Here!  (Read 32721 times)

JMc

  • Padawan
  • ***
  • Location: Temecula, CA
  • Posts: 102
Master/My Fader V2.0 Are Here!
« on: November 11, 2013, 06:31:17 PM »
Just downloaded both moments ago.  Let the good times roll..
« Last Edit: November 11, 2013, 07:34:54 PM by RoadRanger »

CyberHippy

  • Padawan
  • ***
  • Location: Santa Rosa
  • Posts: 81
  • Bass Bass Bass
Re: Master/My Fader V2.0 Are Here!
« Reply #1 on: November 11, 2013, 06:44:38 PM »
Thar She Blows!

Downloaded & testing right now.

Reverb & Delay channels now show the image for the type chosen where the EQ is for other channels.

Too bad I don't have a show to test it out at for a while, using it for my daily interface w/computer but that's pretty light (hi-pass & compression)

Setting up my "standard" show so all Aux's are pre-DSP, reverb is pre-fader, leaving delay post-fader

Interesting: I removed my iPad and did a bunch of setup for my Standard show, saved, then re-docked. It asked where to get the info, so I chose "iPad" but for some reason it went with the show that was stored in the 1608. Something to look out for...

« Last Edit: November 11, 2013, 07:35:28 PM by RoadRanger »

Wynnd

  • Master
  • *****
  • Location: Denver Co.
  • Posts: 1204
Re: Master/My Fader V2.0 Are Here!
« Reply #2 on: November 11, 2013, 07:15:56 PM »
I'm downloading it right now.  I've got 5 days to make sure it all works before my next gig.
« Last Edit: November 11, 2013, 07:35:42 PM by RoadRanger »

RoadRanger

  • SysGod
  • Counselor
  • Master
  • *****
  • Location: NE CT USA
  • Posts: 1742
  • "Wherever you go, There you are"
    • Cacophony Forums
Re: Master/My Fader V2.0 Are Here!
« Reply #3 on: November 11, 2013, 07:20:22 PM »
Interesting: I removed my iPad and did a bunch of setup for my Standard show, saved, then re-docked. It asked where to get the info, so I chose "iPad" but for some reason it went with the show that was stored in the 1608. Something to look out for...
It did in fact load the show file from the iPad - BUT it didn't load your snapshot into the DL1608 as the active configuration. Instead it ALWAYS displays the present state of the DL1608 in Master/My Fader when you connect. You have to go and recall your updated snapshot if that is what you want to use. This all makes sense if you think it through but certainly isn't obvious - I learned it the hard way myself x( .
« Last Edit: November 11, 2013, 07:35:55 PM by RoadRanger »

nottooloud

  • Knight
  • ****
  • Location:
  • Posts: 271
Re: Master/My Fader V2.0 Are Here!
« Reply #4 on: November 11, 2013, 07:35:08 PM »
When you upgraded the iPad, did it retain shows and presets?
« Last Edit: November 11, 2013, 07:36:15 PM by RoadRanger »

Wynnd

  • Master
  • *****
  • Location: Denver Co.
  • Posts: 1204
Re: Master/My Fader V2.0 Are Here!
« Reply #5 on: November 11, 2013, 07:53:07 PM »
Mine retained all my shows and snapshots.  I've started configuring the assigned mutes and views.  Will hook it up to my mixer later today.

Tnelson494

  • Padawan
  • ***
  • Location: Wisconsin
  • Posts: 25
Re: Master/My Fader V2.0 Are Here!
« Reply #6 on: November 11, 2013, 08:23:14 PM »
Little confused with the pre DSP ... Not sure why you when you select it the prefader check disappears is it automatically set to prefader as well when you select preDSP ? I won't have access to my PA rig for a week or so otherwise I'd just test it my self :(

nottooloud

  • Knight
  • ****
  • Location:
  • Posts: 271
Re: Master/My Fader V2.0 Are Here!
« Reply #7 on: November 11, 2013, 08:36:18 PM »
Little confused with the pre DSP ... Not sure why you when you select it the prefader check disappears is it automatically set to prefader as well when you select preDSP ? I won't have access to my PA rig for a week or so otherwise I'd just test it my self :(

The fader is after the DSP. Pre DSP is inherently prefader. It's preprefader.

RoadRanger

  • SysGod
  • Counselor
  • Master
  • *****
  • Location: NE CT USA
  • Posts: 1742
  • "Wherever you go, There you are"
    • Cacophony Forums
Re: Master/My Fader V2.0 Are Here!
« Reply #8 on: November 11, 2013, 08:59:03 PM »
Note that their definition of DSP is the EQ and dynamics processing only. I guess the rest of the mixer's signal paths aren't DSP LOL.

Jerrylee

  • Cruise Guy
  • Moderated
  • Knight
  • ****
  • Location:
  • Posts: 345
Re: Master/My Fader V2.0 Are Here!
« Reply #9 on: November 11, 2013, 09:09:18 PM »
It's nice to see some very useful features with 2.0. There is still some work to be done mackie. But thanks for the great update.

Jerrylee

  • Cruise Guy
  • Moderated
  • Knight
  • ****
  • Location:
  • Posts: 345
Re: Master/My Fader V2.0 Are Here!
« Reply #10 on: November 11, 2013, 09:15:53 PM »
Can someone verify that the main mute only mutes the mains not the aux's?
« Last Edit: November 11, 2013, 09:18:31 PM by RoadRanger »

RoadRanger

  • SysGod
  • Counselor
  • Master
  • *****
  • Location: NE CT USA
  • Posts: 1742
  • "Wherever you go, There you are"
    • Cacophony Forums
Re: Master/My Fader V2.0 Are Here!
« Reply #11 on: November 11, 2013, 09:16:56 PM »
BTW a channel on the X32 products goes:
Gain, Delay, LPF, Gate, EQ, Compression, Fader
with possible aux send tap points of:
Pre-EQ, Post-EQ, Pre-Fader, and Post-Fader.
The DL1608 presently only does:
pre-DSP, pre-fader, and post-fader
and lacks the delay. I also don't know the actual order of the stuff in the LPF/Gate/EQ/Compression (AKA "DSP") block? Kinda unforyunate that the pre-DSP is pre-HPF and gate :( .

RoadRanger

  • SysGod
  • Counselor
  • Master
  • *****
  • Location: NE CT USA
  • Posts: 1742
  • "Wherever you go, There you are"
    • Cacophony Forums
Re: Master/My Fader V2.0 Are Here!
« Reply #12 on: November 11, 2013, 09:18:47 PM »
Can someone verify that the main mute only mutes the mains not the aux's?
You can set it either way :) .

Jerrylee

  • Cruise Guy
  • Moderated
  • Knight
  • ****
  • Location:
  • Posts: 345
Re: Master/My Fader V2.0 Are Here!
« Reply #13 on: November 11, 2013, 09:25:07 PM »
Here I go with my first big complaint: Why did they make the quick access panel move the screen over??? What was that thinking? You can still use the app with it open except for about an inch of the left side. And it's not the channel that is the issue to me. The issue is when you go into a dynamics setting. You lose the "mixer" button. You have to close out the panel to return to the mixer. Now that was just dumb. The panel should be on top but not move over the screen. Did they not test it? Seems like a no brainier to me.

Jerrylee

  • Cruise Guy
  • Moderated
  • Knight
  • ****
  • Location:
  • Posts: 345
Re: Master/My Fader V2.0 Are Here!
« Reply #14 on: November 11, 2013, 09:31:46 PM »
Can someone verify that the main mute only mutes the mains not the aux's?
You can set it either way :) .

So I am guessing your answer is yes?  That's a big feature for me. I hate having to drop the mains to set up monitors.

What about this one: am I now able to mute channels in the mains but still have them active in the auxes. And still have music playing in the mains? This way I can actually set up monitor mixes while still having my mains play music for the crowd. I am not sure this is yet possible.